Dr-110 Graphic


Tämän pienen ja ihastuttavan rytmilaatikon repertuaari ei ole nykymittapuulla kovin kummoinen, soundejakin siitä löytyy vain kuusi kappaletta.

BassDrumSnareOpen Hi-Hat

Closed Hi-HatCymbalHand Clap

Accent

Varsinaisten soundipainikkeiden lisäksi laitteesta löytyy erityinen accent-nappi, jolla em. soundit voidaan ohjelmoida soimaan kovemmin tietyillä iskuilla. Itse soundit ovat tyypillisiä analogirumpusoundeja: haitsut sihahtavat parhaimmillaan kuin saunan kiuas ikään, virveli muistuttaa huomattavassa määrin kuulun 808-rumpukoneen vastaavaa ja bassorumpu on mukavan pyöreä, joskin jotkut saattaisivat väittää, että siitä uupuu hieman "potkua". Koneen Hand Clap-soundi on erityisen onnistunut.

Koneen erikoisuus on sen Accent-toiminto, jolla saadaan aikaan mielenkiintoisia tehosteita varsinkin pitkään soiviin Cymbal- ja Open Hi-Hat-soundeihin. Lisäämällä painotuksen määrä maksimiin päästään tilanteeseen, jossa accentin isku moduloi soundia katkoen sen rytmikkääksi 'sekvenssiksi'. Bassorumpuun ja virveliin accent ei vaikuta tällä tavoin, vaan saa ne vain soimaan kovemmin, ehkä jopa vähän liian lujaa muihin soundeihin verrattuna.

Vaikka Dr. Rhythmillä ei ihmeitä teekään, puolustaa se silti hyvin paikkaansa vielä nykyisenä kaiken taitavien musiikkilaitteiden aikanakin. Ensinnäkin: sitä on hauskaa käyttää! Laitteen operointi on selkeää ja yksinkertaista. Rytmikuvioiden rakentaminen on niin helppoa että niitä voi rustata vaikka keikkatilanteissa. DR-110 toimii myös paristoilla ja siihen voi syöttää myös ulkoisen äänilähteen signaalin, jolloin soittimen kuulokeulostulosta voidaan saada yhtäaikaisesti kuulumaan sekä koneen omat soundit että esimerkiksi kyseiseen P-Bus/Line-liittimeen kytketyn pienen monosyntikan signaali! Erittäin kätevää esimerkiksi matkustettaessa!


TakaisinGinipik Pages