Korg 707 Performance Synthesizer


80-luvun ja digitaalitekniikan myötä markkinoille vyöryi joukko aikaisempaa huomattavasti edullisempia syntetisaattoreita. Korg 707 on yksi näistä harrastaja-pro-välimaaston soittimista. Vaikka 707 ei nautikaan samanlaista mainetta kuin esimerkiksi Yamahan saman hintaluokan soittimet, on se silti mukava pikku vempele.

Ensimmäiseksi huomiota kiinnittää laitteen onnistunut muotoilu. 707:ssä on miellyttävää pyöreyttä, se on kohtuullisen pienikokoinen mutta silti normaalikokoisilla koskettimilla varustettu ja vielä lisäpisteitä antavat olkahihnan käytön mahdollistavat potikat laitteen päissä.

Soundiltaan 707 on tyypillinen digitaalisyna käyttäen FM-synteesiä. Sampleja ei ole käytetty soundin tukemiseen ja siksi 707:n "oikeiden" instrumenttien jäljittelysoundit eivät ole kummoisia. Mutta hei, jos haluat mukavan, lämpimän kitarasoundin, hanki kitara! 707 kykenee aikaansaamaan hirmuisia digitaalisia säröääniä, jollaisten tuottamiseen en ole muita syntikoita vielä saanut taipumaan. Lisäksi laitteen multitimbraalisuus mahdollistaa monipuolisten, kehittyvien soundien aikaansaamisen ja monotilassa kohtuulliset bassosoundit ovat aivan nurkan takana.


Takaisin Ginipik Pages