Roland SPD-8 Total Percussion Pad


SPD-8 on oiva laatikko niille, joiden mielestä big biitin teko rumpukoneen nappeja tai syntikan koskettimia painellen tuntuu vähän valheelliselta. SPD-8:ssa on nimensä mukaisesti kahdeksan "pädiä" valkoiseen muovilaatikkoon asetettuna, niitä voi sitten kapuloilla paukutella elektroaktinsa live-esiintymistä elävöittääkseen.

SPD-8:ssa on midi-ohjauksen lisäksi omia sämplepohjaisia rumpusoundeja. Periaatteessa laatikosta kai pitäisi löytymän Rolandin TR-808:n soundit, paitsi etteivät ne asiaan vihkiytyneiden mielestä "alkuperäisille" luonnollisestikaan pärjää. Äänten muokkaus on melko rajoitettua, kustakin löytyy kolme variaatiota eri tavoin filtteröitynä, itse voi muuttaa soundien äänenkorkeutta, "herkkyyttä", kestoa ja panorointia.

Vaikka kyseessä ei olekaan "lämpöinen" analogikone, ovat laitteen soundit mielestäni ihan käyttökelpoisia eritoten jos haluaa kappaleisiinsa 80-luvun konehöystöisen valtavirtapopin äänimaailmaa. Oma huvinsa on tietysti itse rummuttamisessa. Ainoa harmillisempi juttu laitteessa on se, että bassorummun triggaukseen käytetään on/off-jalkakytkintä, joka toimii täsmälleen päinvastoin kuin "normaali" bassaripedaali. Vaan tämäkään tuskin on ongelma koordinaationsa paremmin hallitseville soittajille.


Takaisin Ginipik Pages