Dokaa oikein-otsikko

TakaisinGinipik Pages


Minulta kysytään usein: "Ville, miten dokataan tyylikkäästi?" Olenkin koonnut tähän artikkeliin dokaukseen liittyviä faktoja ja kännäysniksejä.

Spontaani dokaus on usein hauskinta. Jos odottaa innolla esimerkiksi jotain kansallista juhlapäivää, menee dokaus helposti överiksi ja sitten ei ole yhtään kivaa. Kaikista hauskinta on, jos istuu yksin tylsänä himassa ja kaveri ilmestyy ovelle kaljakassin kanssa. (Enpä kyllä muista milloin näin olisi viimeksi käynyt, vinkki) Itse olen kyllä ilmestynyt kavereiden luokse, ehkä jopa liiankin usein.

Tottumattomalle henkilölle ja muillekin saattaa joskus kännissä tulla ns. kohtalokas tai väärinymmärretty olo. Pahimmillaan voi esiintyä jopa aggressiivisuutta tai itsetuhoisuutta. Kun tuntuu, että "kukaan ei ymmärrä mua", tulisi tajuta, että se johtuu vain alkoholista. Toki taustalla voi piillä myös oikeita ongelmia, mutta ei ole kiva pilata muiden iltaa jos kyse on vain huomionkipeydestä. Siispä positiivinen ja ammattimainen ote dokaukseen!

Jos alkaa aamulla niinsanotusti "ottaa goingia" saattaa illalla tulla väsy. Kalja ei oikein nouse toisena päivänä päähän vaan saattaa aiheuttaa väsymystä, mutta väkevämmät taas saattavat aiheuttaa liian kovan kännin. 7,5 % siideri on käytännössä todettu hyväksi välimuodoksi. Tämä on silti vaikea ongelma, johon en ole vielä löytänyt definitiivistä vastausta, mutta lupaan kehitellä erilaisia tekniikoita. Jos muilla on hyviä vinkkejä, kertokaa.

Yksin dokaamisessa ei mielestäni ole mitään hävettävää tai saatanallista, kunhan sitä ei tapahdu jatkuvasti. Joskus on hillittömän hauskaa dokata yksin. On tieteellisesti todistettu, että ihminen on luovimmillaan 0,5 promillen humalassa ja tätä kannattaa hyödyntää. Itse olen säveltänyt useita biisejä ottaessani yksin pohjia. Jos taas vituttaa, niin alkoholi saattaa joissain tapauksissa auttaa. Oma mielipiteeni on, että on parempi olla onnellinen doku kuin masentunut ja katkera mutta raitis ihminen.

Kotiviiniä maistellessa tulee helposti juotua reippaasti koska tuntuu, että ilmaista juomaa on tarjolla lähes rajattomasti. Ainakiin kaltaiselleni karjuille, joille maku ei ole este, voi näin käydä. Kannattaa yrittää rajoittaa jotenkin. Tuli hei opittua kantapään kautta (tai en tiedä tuliko). Kotiviini on muuten loistava vaihtoehto, kun ottaa huomioon Suomen sikamaisen hintapolitiikan. Itse en tiedä pystynkö enää koskaan pulittamaan tuopista yli kahtakymppiä itkemättä verta, koska sattuneesta syystä olen elänyt jo monta viikkoa porukoiden avustuksella ja kavereilta lainaamalla. Kiitos. Kahdella kympillä syö monta päivää ranskalaisia perunoita, perkele.

Jos henkilö on varoissaan, kannattaa varata juomaa myös jatkoja varten. Jatkoilu on hillittömän hauskaa ja kunnon opiskelijabileily ei ole täysin tyydyttävää jos ei ole jatkoja.

Hauskoja kommelluksia sattuu harvemmin selvinpäin. Kun ottaa välistä vähän reippaammin, niin on keskustelun aiheita, ainaski kavereilla jos ei itse muista. Hassuista tempauksista voi tulla jopa legendaarisia tarinoita, kuten esim. "tehdä Kimmot".

Krapulan pelko on huono syy kieltäytyä dokusta. Kevyt darra on usein hilpeämpi olotila kuin tasaisen harmaa arki. Eräs J. Karjalainen (nimi muutettu) on jopa joskus väittänyt juovansa sen takia, kun "krapulassa on niin kiva olla".

Ville


Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Känni 2-lehdessä. Maankamaralla versoo mitä kummallisimpia kulttuurijulkaisuja, joiden seuraamista voimme lämpimästi suositella. Seuraa pienlehti-ilmoittelua esimerkiksi Rumbassa ja Sarjainfossa ja olet tässä suhteessa viisaampi.
TakaisinGinipik Pages