The Crash

Tärkein motto biisinteossani on "kvaliteetti, ei kvantiteetti -sääntö"

Suunta

The Crash Suomen Turusta on yksi lupaavimpia uusia yhtyeitämme. Orkesterihan on ollut kasassa jo pitkään ja nyt yhteistyö alkaa tuottaa hedelmiä. Kysyimme bändin keulakuvalta, Teemu Brunilalta, muutaman kysymyksen. Tutustukaa The Crashiin viimeistään syksyllä ilmestyvän debyyttilevyn myötä!
Kuinka levydiilinne loppujen lopuksi syntyi? Oletteko tyytyväisiä syntyneeseen sopimukseen? Millainen diili on?

- Erittäin pitkän harkinnan jälkeen päädyimme Warneriin. Tähän on olemassa monia syitä, joista tarkeimmät ovat 1) warner on monikansallinen lafka 2) warner on erittäin motivoitunut ja innostunut 3) warner-finlandissa on meneillään mielenkiintoisia muutoksia. 4) tärkein syy kaikista on tiivistettävissä koko konsernin nimeen Time/Warner; tällä levy-yhtiöllä on nimittäin aikaa meille. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä syntyneeseen yhteistyöhön ja sopimukseen.

Millaisia kokemuksia teillä on musiikkibisneksestä tähän mennessä?

- Ensinnäkin musiikkibisnes on bisnestä. Vaikka kyseisellä vaihdannan alueella onkin poikkeuksellisen paljon taiteellisia elementtejä, pääasiassa kysymys on kuitenkin vain taloudellisen voiton maksimoinnista.

Vaikka kuinka artisti fiilistelisi että "helvetti on hyvä biisi", niin viime kädessä on ainoastaan kysymys siitä että pystytäänkö kyseisen vuodatuksen kanssa tekemään rahaa. Tämä voi kuulostaa kyyniseltä ja itse asiassa se on sitä. Se kuitenkin helpottaa kun erotetaan itse musiikki kyseisen elämänalueen bisneksestä. Sillä kaikki todellinen ja aito intohimo, luovuus ja tunne joka nostattaa jokaista musiikkia rakastavaa on lahjomatonta ja itseisarvoista.
Mikäli musiikkia tehdään pyyteettömästi ja sydämellä, se, kuinka populaaria lopputulos on, näyttäytyy hyvin toisarvoisena seikkana...

Teemu Brunila kertoo lisää The Crashin elämän tähänastisista vaiheista täällä. Klikkaa heti.