The Crashin Teemu on fiksu mies. Siksi tämä juttukin kannattaa lukea.

Kuinka suuri yllätys sinulle oli The Crashin "demosinkun" nouseminen Mafian soittolistalle? Miltä single kuulostaa tänä päivänä?

- Se oli suuri yllätys, koska kyseessä oli pelkkä demonauha, joka oli tehokkaan managerin käsistä kulkeutunut myös Mafiaan. Se että Sugared oli soittolistalla on hieman kaksipiippuinen juttu. Toisaalta se oli hienoa että biisiä digattiin niin paljon ja että ihmiset saivat tietää mikä The Crash on, mutta toisaalta, tekijän näkökulmasta, biisi oli pelkkä raakile jonka toin treeneihin kolme päivää ennen studiota, ja joka soitettiin kerralla sisään ja lisäksi aivan liian hitaana. Emme allekirjoita biisiä sellaisena kuin se on meidän demolla. Sugared olisi ansainnut paremman toteutuksen ja edes jonkinlaisen tuotannon. Se että olemme aivan rakastuneita RadioMafiaan heidän mielettömän hienosta kannustuksesta on aivan toinen juttu.

Kuinka teet biisejä? Löydätkö yhteisymmärryksen bändin kanssa helposti?

- Tärkein motto biisinteossani on "kvaliteetti, ei kvantiteetti -sääntö", joka on johtanut siihen että biisejä ei synny hirveitä määriä nopeassa ajassa. Teen biisejä yleensä akustisella kitaralla ja usein myös pyöräillessä, tosin silloin en soita kitaraa. Yleensä biisinteko on raskasta ja turhauttavaa, mutta se hetki kun huomaa että jumalauta mikä biisi ja tulee sellaisia ihme värinöitä ja juoksee ympäri kämppää, se hetki kompensoi tuon kaiken. Me ollaan bändin kanssa soitettu kohta seitsemän vuotta yhdessä ja jokainen tietää hyvin paikkansa. Yhteisymmärrys on päällä ikäänkuin koko ajan. The Crash on erittäin demokraattinen yhteisö siitä huolimatta että minä teen biisit. Jos biisi ei kelpaa kaikille niin sitten se ei vaan voi olla hyvä kappale (=skolastinen tulkintametodi; jollen ymmärrä mitä auktoriteeti ajaa takaa niin sitten en vain pysty yltämään hänen tasolleen ajattelussa).

The Crash on selvästi yksi suomen potentiaalisimpia ulkomaille lähtijöitä. Millaiset suunnitelmat teillä on ulkomaiden suhteen? Entä levy-yhtiöllä?

- First we take finland, then we take the world -asenteella ollaan pitkälti liikenteessä. Ei sitä ikinä voi Suomesta koittaa suoraan ulkomaille. Ja koko ajan; se mikä tehdään on tehtävä kunnolla, vaikka kuluisi aikaa ja rahaa ja hermot jne. Lisäksi täytyy välttää sellaista perusteetonta ja hyödytöntä pullistelua maailmanvalloituksesta. Kaikki aikanaan.

Mitkä bändit laskisit (koti- ja ulkomaasta) hengenheimolaisiksenne? Mitä kuuntelet itse?

- Täytyy sanoa heti alkuun, että me ei kuunnella muiden musaa oikeastaan ollenkaan. Tästä on syntynyt hauskoja tilanteita kun meitä on verrattu esimerkiksi Kentiin ja The Verveen, jolloin vertailun hetkellä emme olleet kuulleet vasta kuin bändien nimet jossakin. Mutta ei vertailuissa mitään, se on täysin luonnollista uuden bändin kohdalla. Meidän varmaan pitäisi tuntea sielun sympatiaa näihin bändeihin: Radiohead, Blur, Suede, Kent, Oasis, The Cranberries...5000 eri nimeä...Wannadies ja Bob Hund. Näistä esimerkiksi viimeksi mainittuja kahta emme ole elämässämme vielä kuulleet mutta ilmeisesti olemme imeneet heiltäkin paljon vaikutteita.

Mikä olisi parasta mitä The Crashille voisi tapahtua parin vuoden sisällä?

- Yli miljoona myytyä levyä ulkomailla, vähän lisää piuhoja ja tonille keyboardständi. Eikä enää yhtään lindaotsikoita (vaikkei se edes liity tähän mitenkään).

Miten viime aikojen keikat ovat sujuneet? Alkavatko ihmiset tietää, mikä The Crash on? Missä suunnalla vastaanotto on ollut lämpimintä?

- Keikat ovat olleet (yhtä mainitsematonta rockpoliisien kansankokous -poikkeusta lukuunottamatta) helvetin -anteeksi- perkeleen kivoja. Jengi alkaa tietämään meidät pikku hiljaa.

Mikä on bändinne uran hauskin kommellus tähän mennessä?

- En tiedä mistä aloittaa. Yksi mieleenjäävimmistä on about 5-6 vuoden takainen keikka turkulaisessa lähiöpubissa, jossa oli kourallinen viisikymppisiä jyskyjä hirveässä kunnossa. Olin suunnattomalla murrosikäisen rakkaudella säveltänyt biisin jonka nimi oli Deeply In Love. Kyseisessä vuodatuksessa oli erittäin keinuva noin 85 bpm isotomikomppi. Ainoa ei yhtä yhteensopiva seikka oli se, että paikassa oli 36 tuumainen televisio, josta tuli joku pornoleffa jossa nainen ratsasti alla makaavan miehen päällä ja varmaan kuuli meidän soittomme, koska täydet 3,5 minuuttia naisen keinunta oli täydessä synkassa meidän biisimme rytmiin. Deeply In Love jäi sittemmin pois ohjelmistostamme.

Mitkä asiat ovat "in" ja mitkä "out" Teemun elämässä?

- Kun kerran kysyit, niin "in" ovat kaikki pysyvät asiat ja perustat mahdollisimman hyvän elämän elämiseen ja oman potentiaalini mahdollisimman täydelliseen toteuttamiseen. Muusa on "chiq". The Crash on "in".

"Out" on kaikki epäaitous, yrityksen näkyminen, kertakäyttöisyys ja Mitkä asiat on in ja out -luettelot joka helvetin trendsetterissä ja Muussa urbaanin epävarmuuden ja hermostuneisuuden pesäkkeessä.

Olet varmasti tsekkaillut erinäisiäkin saitteja internetissä. Kerropa joku osoite jossa lukijoiden kannattaa vierailla?

http://www.thecrash.com (by the way me ollaan virallisesti the crash)
http://www.synthmuseum.com/
http://www.bandreg.com/ (niille jotka eivät halua tekijänoikeusongelmia bändilleen)
http://www.keltainenporssi.fi/